Google höjer priset på G Suite den 2:a april hp-chromebook-300x225

Så här kan du spara mycket pengar genom att fördröja prisökningen

Den 2:a april gör Google en global prishöjning för alla G Suite-licenser. Priset höjs med 56% på Basic-licenser från 35 kr till 55 kr. Priset på Business-licenser höjs med 30% från 84 kr till 109 kr.

G Suite-licens Gamla priset Nya priset Höjning i %
Basic 35 kr 55 kr 56%
Business 84 kr 109 kr 30%

  

Ingå nytt avtal med oss innan 2:a april 2019 för att stanna kvar i gamla priset

Stanna kvar i det gamla priset genom att byta licensombud till Online Partner idag. Om du idag köper din G Suite-licens direkt från Google kan du ingå ett nytt avtal med oss innan den 2:a april för att stanna kvar i den gamla prissättningen i 12 månader och spara mycket pengar på varje licens. Du får dessutom mycket mer på köpet när du byter till Online Partner. Du kan enkelt och snabbt byta tillbaka till Google som licensombud när din licensperiod går ut (12 månader) utan extra kostnader.

 

Så byter du licensombud till Online Partner

Skapa en TransferToken Skicka TransferToken till Online Partner Vi registrerar och  bekräftar din flytt Klart!
Skapa en TransferToken
.

Skicka TransferToken
till Online Partner

Vi registrerar och
bekräftar din flytt

Klart!
.

Inget tekniskt påverkas, endast faktureringen

 

Ja tack, jag vill stanna i gamla priset

 

Räkneexempel - Så mycket kan du spara per år

Antal licenser
Kostnadsbesparing
12 månader
Basic
Kostnadsbesparing
12 månader
Business
1 st 236 kr 302 kr
10 st 2360 kr 3020 kr
50 st 11800 kr 15100kr
100 st 23600 kr 30200 kr
250 st 59000 kr 75500kr

 

Ytterligare mervärden från Online Partner

Att köpa licenser från Online Partner kostar inget extra, tvärtom! Du får mycket mer för pengarna hos oss. Förutom att stanna kvar i det gamla priset och spara pengar på dina G Suite-licenser får du fler fina mervärden när du byter licensombud till Online Partner:

  • Gratis utbildning - grunderna i G Suite (värde 1500 kr per medarbetare)
  • Kunskapsdatabas - svar på vanliga frågor som hjälper dig att få ut mer av G Suite
  • Flexibel fakturering - efterskott, uppdelat på kostnadsställen etc.
  • Tillgång till vår egenutvecklade app Drive Mechanic - för bättre ordning och reda på Drive

Vi erbjuder kunskap, engagemang, ärlighet och en respekt för din tid som du förmodligen aldrig stött på tidigare.

Gratis grundutbildning på köpet

Just nu erbjuder vi alla nya licenskunder gratis utbildning i G Suites grunder (värde 1500 kr per medarbetare). Deltagarna får lära sig arbeta online via eget Google-konto och använda hela G Suite i både datorn och mobiltelefonen.

Online Partner - Certifierad återförsäljare av Google G Suiteop_partner_logos-2

Vi har varit Google partner sedan starten 2007 och idag är vi en av Sveriges ledande Google partner för både företag och skola. Online Partner är ett av mycket få företag som är certifierade Premiere Partners till Google. Det innebär att vi har Googles högsta status som återförsäljare och licensombud för Googles G Suite och Google Cloud Platform vilket ger oss bättre kontaktytor med Google och därmed högre nivå av service, support och resurser. Med över 900 aktiva kunder är vi den den självklara partnern för alla organisationer som vill använda Googles molnbaserade produktivitetsverktyg.

Läs mer om Online Partner här.

Ja tack, jag vill stanna i gamla priset

 Anledningen till prishöjningen

Googles G Suite lanserades 2006 under namnet Google Apps. Sedan dess har användarbasen utökats stadigt och ny, kraftfull funktionalitet har lagts till kontinuerligt. Priset har legat oförändrat sedan 2006 trots att Google lagt till ny och förbättrad funktion varje år under de 12 senaste åren. Under de senaste åren har man bland annat byggt in artificiell intelligens i hela plattformen för att underlätta för användarnas produktivitet, kommunikation och samarbete.

Här kan du läsa mer om prishöjningen.

Nöjda kunder

Vi har över 900 kunder som använder Online Partner som återförsäljare av Googlelicenser. Här är några av dem:

OP logos OP logos4-1 OP logos9 OP logos6 OP logos4 OP logos2 OP logos7-1 OP logos8
OP logos14 OP logos12 OP logos15 OP logos13 OP logos2-1 OP logos10 OP logos11 OP logos5-1
OP logos6-1              

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Googles prishöjning och vårt erbjudande i samband med den.

Hur går det till att byta till Online Partner?
Här kan du läsa mer om hur du överför dina licenser från Google till en återförsäljare: https://support.google.com/a/answer/7643790?hl=sv

Administrativ åtkomst - vad är det?
Online Partner AB är återförsäljare av Googlelicenser. Som standard är återförsäljares åtkomst till en kunds administratörskonsol alltid aktiverad. När du byter till Online Partner tilldelas vi således automatiskt åtkomst till er administratörskonsol. Det innebär att vi kan ge er full support i alla ärenden som handlar om era licenser, er domän och era användarkonton.

Vilken typ av data får Online Partner tillgång till i administratörskonsolen?
I rollen som administratör av kundens administratörskonsol får Online Partner AB tillgång till olika typer av information som är kopplad till kunden, kundens domän och de slutanvändare som finns inom domänen.

Kunden
Information som används för att identifiera kunden, till exempel namn på organisationen, kontaktperson, e-postadress och faktureringsuppgifter.

Kundens domän
Information som identifierar kundens domän. T ex DNS-poster och MX-poster.

Används för att verifiera att kunden äger domänen, t ex organisationens webbadress, och för att dirigera e-postflödet till Gmails e-postservrar.

Slutanvändare
Information som identifierar kontoanvändare i domänen. T ex namn, epostadress och inloggningsuppgifter. Används för att skapa användarkonton så att användarna får tillgång till Googles tjänster, t ex G Suite.

Vilken data får Online Partner AB inte tillgång till?
I rollen som återförsäljare av Googlelicenser och administratör av kundens administratörskonsol har Online Partner AB inte tillgång till personuppgifter av privat karaktär, t ex uppgifter om personers identitet, personnummer, hemadress eller familjeförhållanden. Online Partner AB har heller inte åtkomst till användarens filer, dokument, epost, bokmärken etc.

Måste kunden ge Online Partner AB åtkomst till administratörskonsolen?
De flesta av vår kunder ger oss full åtkomst till administratörskonsolen så att vi kan bistå kunden och ge support och hjälp med administration av licenser, användarkonton m.m.

Om Online Partner ABs överenskommelse med kunden inte anger att vi ska tillhandahålla fullständig kundsupport, kan kunden begränsa Online Partner ABs åtkomst till administratörskonsolen. Kunden kan själva när som helst, aktivera och inaktivera Online Partner ABs åtkomst till administratörskonsolen. 

Spårning av Online Partner ABs aktiviteter i kundens administratörskonsol
Alla aktiviteter som utförs i kundens administratörskonsol av Online Partners AB, registreras i en granskningslogg. I granskningsloggen för administratörer, som är i read-only-format, visas historik över utförda uppgifter, t ex när en administratör har lagt till en användare eller aktiverat en G Suite-tjänst.

Vad händer rent tekniskt när jag byter till Online Partner?
Det händer ingenting med den tekniska biten. Inga ompekningar, dataförflyttningar eller behörighetsändringar etc. sker. Det enda som påverkas är det administrativa med fakturering och support.

Här kan du läsa mer om säkerhet
https://gsuite.google.se/intl/sv/faq/security/

Vad händer när perioden går ut efter 12 månader?
När den initiala perioden på 12 månader är över betalar du Googles vanliga listpris (för närvarande 55 kr för Basic och 109 kr för Business).

Om du inte är nöjd - hur gör du då?
Efter den initiala perioden på 12 månader kan du byta tillbaka till Google om du inte är nöjd. Du kommer att få ett meddelande via e-post i god tid innan licenserna ska förnyas. Du meddelar bara oss att du vill byta tillbaka till Google. Här kan du läsa mer om hur du överför dina licenser från en återförsäljare till Google: https://support.google.com/a/answer/7643791?hl=sv

Hur kan ni erbjuda samma priser som Google?
Vi håller oss alltid till Googles globala listpriser. Ni betalar inget extra för att få licenser via Online Partner. Tvärtom försöker vi erbjuda mervärden i form av utökad och tillgänglig support, flexibel fakturering, tillgång till våra egenutvecklade appar och kunskapsbanken. I vår partner-relation med Google får vi en viss procents rabatt på de licenser vi förmedlar.

Nackdelar med att använda Online Partner?
När du ska utöka antalet licenser kontaktar du Online Partner, vilket innebär att vi, inte Google, kommer hantera ditt ärende. Ibland har vi mycket att göra och då kan det ta lite längre tid än om du skulle gjort det direkt i administratörsverktyget. Men vi anstränger oss alltid för att besvara alla typer av förfrågningar så fort som möjligt - oftast inom 24 timmar.

Hur lång tid tar det att byta?
Att byta licensombud går snabbt. Det tar ett par minuter att skapa en TransferToken som behövs för att slutföra flytten. Hur du gör kan du se här: https://youtu.be/JpDhUfwIseA